Forståelse af Facebook Vennerlister og din privatliv

Forståelse af Facebook Vennerlister og din privatliv
Forståelse af Facebook Vennerlister og din privatliv
Anonim

Facebook er blevet en så vigtig del af det sociale liv, at en Facebook snub kan ødelægge venskaber og relationer. Der var en tid, hvor vi spurgte, om vi skulle tilføje vores chef eller en kollega på Facebook, men ingen stopper med at spørge det mere. Heldigvis giver Facebook os en ret fantastisk måde at styre vores privatliv på, uden at det fremgår, at vi har snubbed nogen; lister. Lister er din måde at holde øje med, hvordan du kender folk og styre hvad de kan se, men hvad laver du, når du tilføjer nogen til listen Begrænset? Vi kigger på Facebook lister og hvad de er til for i dette indlæg.

Før vi kommer ind i detaljer, ønsker vi at sætte dit sind til ro. Ingen ved hvilken liste du tilføjer dem til. Du kan oprette en 'People I Hate' liste og tilføje folk til dem (selv om det nok er en bedre ide at bare være uvenlig med dem), og de har ingen idé. Nu videre til listerne.
Før vi kommer ind i detaljer, ønsker vi at sætte dit sind til ro. Ingen ved hvilken liste du tilføjer dem til. Du kan oprette en 'People I Hate' liste og tilføje folk til dem (selv om det nok er en bedre ide at bare være uvenlig med dem), og de har ingen idé. Nu videre til listerne.

Automatisk genereret baseret på arbejde og uddannelse historie

Disse er automatisk genereret baseret på hvor folk arbejder eller har studeret. Da du højst sandsynligt vil tilføje personer, du har arbejdet med eller deltog i skole med, genereres disse lister automatisk, og når du tilføjer flere personer, der har deltaget i de samme institutter, tilføjes de automatisk til disse lister.

Privatliv: Alt, hvad du deler på Facebook, er synligt for dem (medmindre en bestemt liste er eksplicit udelukket)

Nyhedsstrøm: Opdateringer fra medlemmer af sådanne lister vises ikke oftere eller mindre hyppigt end andre venner.

bekendte

Denne liste er ikke beregnet til at beskytte privatlivets fred. Det er meningen at forfine dit nyhedsfeed. Ingen er nogensinde tilføjet det automatisk som med arbejds- og skolelisterne. Denne liste passer bedst til folk, du ikke er interesseret i at høre fra / omkring meget ofte; den ene irriterende tante, den fyr, der boede ved siden af, da du var seks og havde en katterock, den pige, der deler Twilight fotos hele tiden. De kan se alt, hvad du deler.

Privatliv: Alle offentlige indlæg, billeder, venneliste og udfyld personlige oplysninger.

Nyhedsstrøm: Du vil ikke se mange opdateringer fra personer i denne liste

Tætte venner

Ligesom Bekendtskab er denne liste beregnet til at filtrere dit nyhedsfeed og vil ikke anvende nogen form for begrænsning eller give yderligere adgang til dine oplysninger til de personer, der er inkluderet i den. Denne liste er for personer, du er interesseret i at se flere opdateringer fra. Det er adskilt fra familielisten, men af en eller anden grund insisterer Facebook på, at du også føjer folk i familielisten til denne liste.

Privatliv: Alt, hvad du deler på Facebook, er synligt for folk i tætte venner

Nyhedsstrøm: Du kan se flere opdateringer fra personer i denne liste

Begrænset profil

Som standard vil den begrænsede profil liste ikke blokere for indhold, du deler på Facebook. I stedet gør hvad det gør, det giver dig en liste, som du senere kan begrænse fra visning, når du deler det næste. Vi vil anbefale at tilføje nogen, du ikke ønsker at dele for meget med til denne liste. Det kan eller måske ikke omfatte dine kolleger og chef.

Privatliv: Kan ikke se elementer, der er begrænset fra visning til den begrænsede profil liste, medmindre de er mærket i indlægget

Nyhedsstrøm: Denne liste har ingen effekt på de opdateringer, du ser fra de personer, der er i den, men du vil se færre opdateringer, så du vil fra personer i listen Luk venner eller kendelser.

begrænset

Dette er muligvis den eneste liste, der er beregnet til at holde nogle af de ting, du deler privat uden at skulle først oprette det. Hvis du ofte "synger syge" fra arbejde, er dette den liste, der skal indebære din chef / nærmeste vejleder. Hvis du bliver fanget i noget og ikke kan deltage i din vens en års fødselsdag, skal denne ven være i denne liste.

Privatliv: Kun offentlige indlæg er synlige. Kun aktuelle personlige oplysninger er synlige. Mennesker på denne liste kan ikke se, hvor du har arbejdet tidligere eller hvilken skole du deltog i.

Nyhedsstrøm: Ingen effekt.

Populært emne.