loader
bg-category
En introduktion til AppleScript

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Apple er ikke berømt for at tillade indbrud på deres platforme, og det omhyggeligt bevogtede iOS-miljø er et sådant eksempel. Du kan tilpasse det, men du skal påtage sig visse risici, som dem, der er involveret i jailbreaking. Mac OS X er dog et lidt anderledes scenario. Mac er en sofistikeret Unix-bygning, der arbejder sammen med Apple-wizardry. Der er brugerdefinerede handlinger, som du kan få din Mac til at gøre, der ville gøre så meget af dit arbejde helt problemfri, alt ved et klik. For at hjælpe med at opnå dette oprettede Apple AppleScript tilbage i 1993. Hvor de lader brugerne automatisere basale funktioner på en Mac, indtil et bestemt niveau af automatisering er indstillet. Hvis du vil tilpasse din Mac-oplevelse via grundlæggende scripts, så er det sådan.

Husk, at vi kun kan introducere dig til Apples automatiserede skriptsprog og hvordan du skal bruge det. Vi kan ikke gøre dig eksperter i det. Det bliver du nødt til at styre alene, men hvis du gør det, ændrer din computerverden virkelig og det er ikke over hype, det ændrer sig bogstaveligt. Forestil dig de utallige opgaver, du skal gøre gentagne gange, en lidelse, der lider af alle operativsystemer, gået med et enkelt klik. Du kan gøre alt fra sorteringsikoner på dit skrivebord, til logningstimer, lave en post i Excel og e-maile den. Alt ved et enkelt klik. Det er magt, du bør helt sikkert lære at bruge.

Introduktion

AppleScript, i modsætning til det komplicerede mål C, og den mindre komplicerede, men stadig ikke så nemt Swift, er et skriptsprog, der behandler regelmæssig engelsk. Denne proces kræver ikke en kandidatgrad i programmering. Alt du behøver at forstå er, hvordan man giver instruktioner til en maskine. For eksempel:

Fortæl ansøgningen "Finder"

display dialog "Hello World"

ende fortælle

Syntaks

Med al programmering er der en konference. Det er at fortælle et program, hvornår man skal begynde, hvad man skal starte, hvad man skal gøre, når den er startet, og hvornår skal man slutte. Så strengen bliver, [kommando] [måltype] [målnavn] [handling] [end kommando]. Dette er en alt for simplistisk repræsentation, men hvis du skriver kode og noget går galt, er det sikkert at antage, at koden mangler en eller flere af ovenstående parametre.

Eller i enklere udtryk er der en "fortælleblok", hvor du "fortæller" applikationen, hvad du vil have fra det. Ligesom ovenstående kode fortæller Finder at vise et dialogvindue indeholdende ordene "Hello World" (eller hvilket som helst ord du besluttede at teste på det). Når du er færdig med kommandoen, skriver du "end tell". Som vi sagde, er det en maskine, så du er nødt til at fortælle den, hvor den skal afslutte, eller den vil nægte at kompilere (compiling er handlen om at dreje kode til en eksekverbar).

kompilering

Tryk kompilere, når du er færdig med at skrive. Hvis der er nogle syntaksfejl (typografier for det meste), vil det fortælle dig, hvad fejlen er (efter bedste evne), og hvis der ikke er nogen fejl, vil din kode automatisk formatere og farve.

Løb

Efter kompilering, tryk på Kør, og du vil blive færdig. Afhængigt af din opfølgnings handling vil der blive lavet en logbog. Som undersøgt nedenfor for begge scenarier i vores eksempel. "Return" er handlingen om at tage dit input til maskinen. Hvis du er fortrolig med dette, lad os tage det et skridt fremad og erklære variabler.

Variable

Hvis du er fortrolig med programmering, selv på kosmetisk niveau, så er du sikkert bekendt med variabler. For de af os, der ikke er bekendt, er variabler en simpel metode til at komprimere mange oplysninger i en enkelt streng, som er nem at manipulere. Sådan gøres dette, varierer fra sprog til sprog, med AppleScript kan du tage følgende tilgang.

sæt varExample til "Hello World"Fortæl ansøgningen "Finder"display dialog varExampleende fortælle

Her er "varExample" det navn, vi gav vores deklarerede variabel. Nu, hvis vi skal udskrive Hello World igen i dette script, skal vi kun ringe til varExample og behøver ikke at skrive al den kode igen. Man kan tildele resultatet af enhver kode, kompliceret eller på anden måde til en variabel og kalde det, når det er nødvendigt. Som du kan se, har kompilering af ovenstående kode givet de samme resultater som den før den. De nye ord, "sæt" og "til" indebærer, at vi i princippet tildeler værdier sæt [dette] til "[at]". Det er det lige fremad. Seasoned programmører vil forstå, at der ikke er behov for at erklære den variable "type", fordi AppleScript kan klare det på egen hånd. Husk på, at der ikke kan være mellemrum i variable navne, eller kompilatoren vil tænke på det som en kommando.

Også, hvis du skriver noget efter en dobbelt bindestreg / bindestreg "-" vil kompilatoren betragte det som en bemærkning og ignorerer den. Dette kommer til nytte, for da kan du lade dig selv notere hvad du gør. Du skal bruge dem, hvis din kode bliver kompleks.

Du er fri til at køre dine eksperimenter med variabler som du vil, her er et eksempel, du kan kopiere indsæt (eller prøv din egen, hvis du ønsker det).

--Numeric / Integer Variables indstiller firstFirstNumber til 1 indstil theSecondNumber til 2

--Variable Operations indstillerAnswer til (theFirstNumber + theSecondNumber) indstil theAnswer til (theAnswer + 1)

--Stringvariabler indstiller theString til "3 + 2 + 1 ="

--Display Dialog fortælle applikation "Finder"

vis dialogboksen theString & theAnswer

ende fortælle

Denne kode opnår intet andet end nogle fancy skærme og det mest basale aritmetiske, er det kun et eksempel for at illustrere de ting, du kan opnå med det.

Ordbog

Nu er alt ovenfor kun for at hjælpe dig med at blive fortrolig med miljøet. Når du har gjort det, kommer vi til den vanskelige del. Det er at gøre dig bekendt med ordbøger. AppleScript har en række kommandoer, der gælder for ethvert program eller element i OS X, men udviklere af hver applikation skal tilføje fuld AppleScript-support til deres apps. For at gøre det, skriver de enkle manualer om, hvordan du kan kommunikere med deres apps. Disse manualer kaldes "Ordbøger". Gå til FilderefterÅbn ordbog. Her vil du se en liste over alle installerede apps (bortset fra eventuelle Windows-apps, der kører gennem wrappers), der understøtter AppleScript. Klik på en hvilken som helst app, og du vil se en liste over tilpasningskommandoer og hvordan man bruger dem. Vi vil åbne Evernote som et eksempel. Du kan se alle de kommandoer, den understøtter.

Tilpasning af AppleScript Editor

Hvis du ser på "AppleScript Editor" i filmenuen, og klikker på Indstillinger, finder du en brugerdefineret liste over alle mulige farver og formatering til dit Apple Script. Formatering er bare FYI, det er ikke vigtigt for den faktiske scripting.

Konklusion

For at undgå overbelastende brugere slutter vi denne vejledning her, så du kan få dig til at kende dig selv med værktøjet og lege med nogle få muligheder. Fortsæt med at kontrollere tilbage, da vi snart giver dig det næste skridt på, hvordan du opretter brugerdefinerede scripts. Lad os vide, hvordan din oplevelse gik ved at lyde i kommentarerne.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer