loader
bg-category
WinDock: Indstil brugerdefinerede regler og profiler til vinduestyring [Windows]

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Windows har været stadigt brugt i årevis, men designet har stort set forblev det samme. Vi, som brugerne, søger altid måder at tilpasse det og gøre brugeroplevelsen bedre. Heldigvis har vi en gazillion forskellige applikationer til det. WinDock er et nyt værktøj fra Ivan Yu, der lader dig snappe vinduer til foruddefinerede områder, når de flytter eller ændrer størrelsen på dem. Dette er yderst nyttigt, hvis du har en multi-monitor opsætning, og du finder vinduesstyring en besværlig opgave. Det virker meget som Windows 7s Aero Snap-funktion, kun bedre. Programmet indeholder et væld af tilpasningsmuligheder og lader dig indstille brugerdefinerede regler og profiler, der skal bruges til docking af vinduerne. Det bedste ved WinDock er, at det vil køre på alle nyere versioner af Windows og ikke kun Windows 7. Med andre ord tilføjer det Aero Snap-funktionalitet til tidligere versioner af Windows og forbedrer funktionaliteten på Windows 7 og Windows 8. Her er et hurtigt kig på, hvordan WinDock fungerer.

Bemærk hvordan Windows ovenfor er omhyggeligt organiseret i deres foruddefinerede områder af WinDock. Du bliver ikke nødt til at gøre en stor indsats for at opnå lignende resultater. Når installeret, kører WinDock i grunden i baggrunden med dens meddelelsesikon i proceslinjen. Du kan dobbeltklikke på dette ikon for at åbne vinduet Indstillinger, som gør det muligt at tilpasse, hvordan vinduer knuses, blandt andre muligheder. På det grundlæggende giver det dig mulighed for at tilføje brugerdefinerede profiler, hvor hver profil indeholder en liste over regler vedrørende en Windows-position og dens snap-trigger. Alle aktuelle profiler er angivet til venstre. For at tilføje en ny, kan du klikke på knappen Tilføj og derefter indtaste profilnavnet. En liste med regler for den valgte profil vises til højre, og du kan redigere enhver eksisterende regel, når som helst du ønsker, samt angive en ny regel ved at klikke på 'Tilføj'.

Vinduet Tilføj regler indeholder forskellige avancerede indstillinger for at angive vinduets trigger og dock position. Først skal du vælge udløsertype (hjørne, kant eller område), og juster derefter, hvor vinduet skal snappes til den udløser. Hvis din udløser f.eks. Er øverste venstre hjørne, kan du vælge, at udløseren klikker vinduerne til højre i stedet. Da WinDock understøtter flere skærme, kan du også vælge skærmnummeret for både Trigger og Dock-indstillinger.

Programmet er tilgængeligt gratis og fungerer på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8 / 8.1.

Download WinDock

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer