loader
bg-category
Sådan organiserer du dine bogmærker med en lille albuefedt

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Bogmærke et link er den nemmeste måde at gemme noget på, da det er hurtigt og ikke involverer andet værktøj end din egen browser. Desværre er bogmærker, fordi de er så lette at oprette ofte ender med at blive misbrugt, indtil alt du har forladt er en stor rod af links. Mit bogmærkebibliotek var ikke anderledes; den var fuld af mapper indlejret i mapper. Mapperne blev dårligt navngivet og kaldes normalt for at passe til 'lejlighed' jeg havde brug for et bestemt link til i stedet for ved emne. Jeg havde dobbelt bogmærker af de snesevis, og det var mest skuffende, at det var svært at finde det rigtige bogmærke, fordi jeg havde organiseret dem så dårligt. Start operation Rens op.

Kom i gang

Før du rent faktisk kommer til at organisere dine bogmærker, skal du vide, om du har brug for ekstra værktøjer (udvidelser eller tilføjelsesprogrammer), og hvad Bogmærkeadministratoren kan gøre. Chrome's Bookmark Manager sorterer bogmærker kun efter titel, mens Firefox tilbyder mange flere muligheder for sortering som f.eks. Navn, dato, tags eller placering. Teknisk set, hvis du er bogmærker er et rod, vil de sandsynligvis ikke have nogen tags tilføjet til dem, men standardbeskrivelsen på en webside vil være nyttig. Du kan klippe, kopiere og indsætte bogmærker, ligesom du kan filer. Flere bogmærker kan vælges vha. Shift- eller Ctrl-tasterne, og de kan trækkes og vælges til en anden mappe for at flytte dem.

Sortering

Start med at brinske en slags ordre til dine bogmærker. Organiser ikke fra mappe til mappe; I stedet skal du starte med et helhedsbillede og vælge mappen Bogmærkebjælke. Alle undermapper vises som de er, så du kan se dem alligevel. Sorter bogmærkebaren efter titel. For flere sorteringsindstillinger, som din browser ikke understøtter, prøv Super Sorter for Chrome og Auto-Sorter bogmærker til Firefox.

Slet Dupliker Bogmærker

Husk at kun slette dobbelte bogmærker. Slet ikke mapper, der har samme navn, endnu ikke nogen måde. Chrome-brugere kan bruge Super Sorter nævnt i det foregående afsnit for at slette bogmærker, og Firefox-brugere kan prøve Bogmærke Duplicate Cleaner. Giv ikke for meget tanker om, hvilken mappe et bogmærke er gemt til. Du skal bare slette bogmærkerne, fordi du i det væsentlige taber ingenting og derefter fortsætter.

Duplikere mapper

Hvis du antager, at du har sorteret alle mapper på bogmærkebjælken efter titel, skal du nemt kunne se, hvilke duplikatmapper der findes. Træk og slip bogmærker fra en mappe til den anden med samme navn. Det er lettere at håndtere duplikatmapper, fordi de bedre eller værre er organiseret efter emne. Gå gennem alle dine duplikatmapper, og i slutningen vil du have tomme mapper, som du flyttede bogmærker ud af. Fortsæt og slet dem.

Sammenlægning af mapper

Der er ingen sammenfletningsfunktion tilgængelig i enten Firefox eller Chrome. Dette er noget, du skal gøre manuelt. Start med mapper; du vil ikke have mapper med samme navn mere på dette tidspunkt, men du vil have mapper, der ligner hinanden. For eksempel; Du kan have en mappe dedikeret til vejledninger til at oprette vektorbilleder, en mappe dedikeret til at spore billeder i Illustrator osv. Overvej at flytte dem alle sammen til en mappe, der hedder Illustrator Tutorials, eller opret en overordnet mappe til dem og flytte dem til den. På denne måde sorteres mapperne efter emne, men det forbliver tro mod din oprindelige sortering.

Det er her, hvor du vil håndtere det meste af rod på din bogmærkebjælke. Dårligt navngivne mapper har ofte bogmærker, der ligner hinanden, og det giver ingen mening at gemme dem til separate mapper kaldet 'Tegnehænder', 'Tegne et ansigt', 'Tegne øjne', når du kan flytte bogmærkerne i dem til en mappe kaldet 'Tegnevejledning'.

Uorganiserede bogmærker

Disse vil være de mest tidskrævende af dem alle at organisere. Titelbeskrivelsen skal hjælpe dig, når du går igennem dem, en-til-en. Du flytter dem til eksisterende mapper, eller opretter nye, hvis det er nødvendigt. I værste fald kan du have bogmærker, der gemmes uden titel, og du skal åbne dem. Hvis de er nyttige, kan du flytte dem til den relevante mappe, og hvis de ikke er nyttige, kan du fjerne dem fra den fane, de er åbne i.

Brug søgefunktionen til at finde bogmærker om lignende emner, for eksempel er det højst sandsynligt, at alle opskrifter, du har gemt alle, har ordet Fødevarer eller Opskrift i titlen. Det er en hurtig måde at filtrere dem ud uden at gå gennem forskellige mapper. Du kan vælge dem en masse og flytte dem til den rigtige mappe.

Forhindre dette sker igen

Gå gennem dine bogmærker, du kommer til at indse, hvad der skete for ting for at få dette rod. Hvis du ofte gemmer links til læsning senere, skal du oprette en mappe, som du kan gemme sådanne links til og gennemgå ofte. Slet de bogmærker, du ikke har brug for, og flyt de nyttige til den korrekte mappe.

Konklusion

Dette vil tage tid; det tager ikke en hel dag som jeg tidligere troede det ville, men det vil tage mindst 30 minutter af din dag. Hvad du finder, når du endelig kommer til det, er at bevægelige og organiserende bogmærker gøres ekstraordinært let af standardbogmærkeadministratoren, og eventuelle mangler, de måtte have, kan nemt arkiveres med den rigtige udvidelse eller tilføjelse.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer