loader
bg-category
En introduktion til Apples nye programmeringssprog: Swift

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

I år på WWDC var fokuset så stærkt på iOS 8 og OS X Yosemite, at det, der burde have været den største nyhed om arrangementet, gik lidt underforstået. Apple introducerede Swift programmeringssprog til verden. Dette til slutbrugeren er næppe nyheder. Men til udviklerfællesskabet kan det lige så godt være en spilskifter. Visse programmeringssprog har klare fordele i forhold til andre programmeringssprog, nogle er hurtigere, nogle mere effektive, nogle er bare renere, nogle utrolig enkle. Apple er det seneste firma for at oprette deres eget programmeringssprog efter Googles Go (Golang) og Microsofts .Net Framework.Swift Programmeringssprog hævder at have lært fra disse sprog, samtidig med at det er sandt for dens mål C-forgænger. Apple hævder at have skabt det hurtigste og mest robuste programmeringssprog på højt niveau. Lad os forklare.

Hvorfor har vi brug for programmeringssprog?

Der er mange måder at få en enhed til at gøre 'ting' på. Enhver enhed, fra moderne bærbare gadgets til de traditionelle computere, kan gøres til at gøre ting ved hjælp af enten den gammeldags måde på maskinsprog, skrivning i rå byte kode / samlingssprog, udformning af hver instruktion med hånden; eller du kan stole på sprog på højt niveau, der vil hjælpe med at reducere noget af tediet. Derfor er der mere fokus på at bringe udvikler sprog så tæt på det normale sprog som muligt. Vi forstår, at Swift tiltrækker flere udviklere, end det gør tilskuere, men vi vil stadig forenkle forklaringen for at hjælpe dig med at forstå teknologien, der styrer fremtidige generationer af Apple-produkter.

En hurtig primer: Elektroniske enheder er bogstaveligt talt de dumeste ting kendt for menneskeheden, uden al programmering, ville de blive reduceret til blotte ornamenter. Hvad giver dem en reel funktion, er programmeringen. På et meget grundlæggende niveau skal elektronik fortælles, handling ved handling, hvad de skal gøre, det er det, vi tidligere gjorde med stempelkort og senere med maskinsprog. Derefter flyttede vi frem til tiden for at udvikle sprog, der lader os kommunikere med maskiner på en relativt mere naturlig måde (ja, kode er faktisk en enklere version af hvad det kunne være). Vi ville skrive kode, det ville blive kompileret til noget, som computeren forstår og derefter udføres. Så for at opsummere, kode-compile-execute.

Hvorfor Swift?

Nu kan du forestille dig, at det mest relevante spørgsmål er "Hvorfor?". C, sproget er fra 70'erne, da der blev brudt en betydelig ny jord på det tidspunkt, da kom den off-shoot, Objective C i 80'erne. Apple har siden brugt den platform for udvikling.Logik dikterer, "hvis det ikke er blækket, løs det ikke", og hvis det har arbejdet i 30 lige år, hvad kunne det eventuelt være problemet? Nå det. Apple har brugt mål C i årtier nu. Tid til noget hurtigere, mere kraftfuldt, lettere. Indtast Swift.

Ifølge den officielle e-bog om Swift (tilgængelig gratis på iTunes) "Swift er et nyt programmeringssprog til iOS- og OS X-apps, der bygger på det bedste af C og Objective-C, uden at C-kompatibiliteten begrænser. Swift vedtager sikre programmeringsmønstre og tilføjer moderne funktioner, der gør programmeringen lettere, mere fleksibel og mere sjov. Swifts rene skifer, støttet af de modne og meget elskede kakao- og kakao-berøringsrammer, er en mulighed for at genopdage, hvordan softwareudvikling fungerer. "

Hvorfor er Swift vigtigt?

Så meget som Apple gerne vil have dig til at tro på deres helhjertede innovation, har der været en ide om "scripting" -sprog. De traditionelle kodekompilere-udførelsesparametre kræver, at du kun kan se din kode i aktion, først efter at den har kompileret. Compilation viser dig præcis, hvad din kode er i stand til. Hvis din kode har fejl, vil kompileringen resultere i uregelmæssig adfærd eller nedbrud. Så bliver koderens job at spore, hvor fejlen ligger, at rette den og derefter starte på ny. Denne proces er både vanskelig og tidskrævende, men det er noget programmeringsverdenen altid har levet med; det er den måde ting altid har været på. Scripting sprog udføres line-by-line, så du kan se resultater som du skriver, hvilket eliminerer behovet for at gennemgå din kode for fejl på et senere tidspunkt. Gør processen hurtigere og så meget lettere.

Hidtil har scripting sprog været begrænset i deres evner. Tag Python for eksempel, det er lynrask hurtigt, men det er også begrænset til enklere ting med begrænsede muligheder. Ligesom en Forumla1-bil, fantastisk til racer, ikke så meget for at få dagligvarer.

Hvis du vil lave et spil, så er Python ikke dit go-to-miljø. Imidlertid er Objective-C (eller C ++, hvis du er i Windows). Nu lover Swift det bedste af begge (faktisk mange) verdener og tager inspiration fra Objective-C, Rust, Haskell, Ruby, Python, C #, CLU og alt for mange andre til at liste (referencer: Swift udvikler / ekspert Chris Lattner). Swift hævder at holde de gode ting og tabe de dårlige ting fra ovenstående. I nøgle benchmarks er udførelsen hurtigere end Python og meget hurtigere end Objective-C, så det er en god start.

Hvad gør det ellers?

Swift bringer også et real-time vismiljø kaldet "legeplads", hvor du kan se dit resultat kompilere i realtid, ligesom et skriptsprog. Dette, baseret på appens design, kan bringe hele processer ned til et par minutter, fordi hvis noget går galt, vil du straks vide, hvad der forårsagede det og kan adressere det lige der. Det er programmeringen, der svarer til at fastsætte en fejl på en udskrift vs. fastsættelse af et rødt understreget ord som du går sammen. Tillader dig at skabe komplekse apps hurtigere.

Det går lidt dybere. For sprog på højt niveau blev du forpligtet til at erklære og få adgang til klasser og biblioteker til at engagere funktioner, uanset hvor grundlæggende det er. i C + + du ville have brug for og for at bruge grundlæggende input, output og datatyper i din kode. I Swift er det dog ikke nødvendigt. Du behøver ikke at erklære nogen biblioteker, da Swift vil klare hvad hver datatype og io (input / output) funktion har brug for og vil involvere biblioteket selv. Så udskrives noget så simpelt som "Hej verden", går fra

#omfatte int main (void) {printf ("Hello World n"); return0; }

til en enkel:

println ("Hej verden")

Det er hele koden, der skal kompileres. Du vil også bemærke, at koden ikke bruger den frygtede ";" som et universelt tegn på en slutopgørelse.

Hvad er ulemperne?

Nu betyder eksistensen af ​​Swift ikke målet Objektiv-C's umiddelbare død og alle dens måder. Apps kan stadig oprettes ved hjælp af Objective-C og native Objective C-brugere vil ikke føle sig helt fremmedgjort, da der er ligheder i disse miljøer. Selvfølgelig, da Apple kun brugte 4 år på et nyt programmeringssprog, vil de naturligvis fokusere på at skubbe og støtte Swift, nu og i fremtiden. Måske en dag vil de slette Objective-C fra annalerne i Apples programmeringssprog, men den dag er ikke i dag. Selvom hvis et nyt sprog er ude, en der er så let at lære og er så meget hurtigere, hvorfor vil nogen holde den ud med Objective-C?

Der er et par bekymringer selvfølgelig, den umiddelbare bliver omvæltningen af ​​industrien. Hele karrierer er blevet smedet omkring at lære folk hvordan man laver iPhone apps, de karriere og deres elever er straks forældede, der vil være masser af omstruktureringer på den front. Vi vil også få en ny afgrøde af tidlige adaptere til Swift (Flappy Birds, der allerede er oprettet ved brug af Swift), hvilket er både godt og dårligt. Godt at nyt blod vil blive injiceret i organismen, det dårlige væsen, at dette nye blod vil være uerfaren ogviljeoversvømme markedet med dårligt lavede apps.

Vi vil snart diskutere Apples metalramme og diskutere sine fordele og ulemper, især i iOS gaming.

Konklusion

Hvis du undrer dig over, hvorfor der ikke blev annonceret nogen ny hardware på WWDC-konferencen, så henviser vi igen til vores tidligere erklæring om, at hardware alene ikke kan gøre noget, før softwaren bag den ikke virker. Så det var bogstaveligt talt den største nyhed om hele tiden. At vi får et nyt håndtag på software, der vil ændre ansigtet af al hardware, i fremtiden. For at få Swift skal du bruge Xcode 6 beta og et Developer ID.

Få hurtig her

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer