loader
bg-category
Hvad Hver Tab i Windows 7 Task Manager fortæller dig

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Som en slutbruger ved du aldrig rigtigt hvad din computer kan gøre, før du bryder noget, og det stopper med at gøre de ting, det er gjort så godt. Du må ikke bryde det i bogstavelig forstand, men det er først, når noget går galt, at de fleste af os forsøger at grave lidt dybere for at se, hvad problemet måtte være. Et af de meget grundlæggende værktøjer til vores rådighed til diagnosticering af en Windows-pc er Task Manager. Hvis du har brugt det selv et par gange, vil du vide, hvilke oplysninger du får fra nogle af disse faner, men du kan være uklar over nogle af de andre faner, så her er et kort overblik over hver enkelt.

Applikationer

Denne fane viser alle aktuelle applikationer, der kører. Applikationerne er dem, som den nuværende bruger kører, så selvom andre brugere er logget ind i systemet, vil eventuelle applikationer, de måske har, ikke blive vist her. Hver ansøgning vises under eget navn, og du vil genkende det nemt. Kørestatus for hver applikation er givet, og den kan enten løbe eller ikke svare.

Hvis en applikation kører, er alt godt. Hvis det ikke reagerer, kan du vælge det og klikke på Afslut proces, der vil opsige applikationen.

Processer

Alle processer, der aktuelt kører, er angivet her. Denne liste vil vare lang, fordi en enkelt applikation kan køre adskillige processer, og selve systemet kører dem, når det er nødvendigt. Et eksempel på en applikation, der kører flere processer, er Chrome. Hvis du har flere faner åbne i et Chrome-vindue, vil du se flere Chrome-processer på denne fane.

For hver proces kan du se CPU'en og hukommelsesforbruget. Jo mere CPU og hukommelse en proces forbruger den 'tyngre', den er. Hvis dit system er kommet til et nærmest stop eller ligger meget, skal du se efter hvilken proces der indtager for meget hukommelse eller beskatning af systemets processorkraft. Du kan afslutte en proces, men hvis du gør det, skal du vide præcis, hvad processen gør. Hvis du ender med at afslutte en vigtig Windows-proces, kan dit system gå i stykker.

Services

Tjenester kan startes af Windows, eller de kan startes af andre applikationer eller endda drivere. Fanen Tjenester viser, hvilke tjenester der aktuelt kører, og hvad deres funktion og status er. Status for en tjeneste kører enten eller stoppes. Tjenester kan stoppes manuelt af en bruger, men de er kritiske for operativsystemet, og medmindre du ved, hvad en tjeneste gør, bør du ikke stoppe det.

Ydeevne

Denne fane er som en sundhedsrapport for dit system. Det viser, hvor meget computerens processorkraft (CPU-brug) bruges, og hvor meget hukommelse der bruges. Hvis en af ​​disse er for høj, vil dit system sænke eller begynde at lagre. Fanen kan bruges til at bestemme, om hukommelsen eller processorkraften i systemet bliver overbeskattet.

Netværk

Denne fane viser, hvilke netværk din computer er forbundet til, og trafikken flyder gennem disse netværk. Netværk kan være LAN, WAN, WiFi eller endda Bluetooth-forbindelser. Du kan se, hvor meget båndbredde er i brug over et bestemt netværk, og oplysningerne kan hjælpe med at diagnosticere en langsom forbindelse.

Bruger fanen

Alle aktive brugere, der er logget ind på systemet, er angivet her. Du kan frakoble, logge af eller sende en besked til en af ​​brugerne, forudsat at du har tilladelse til at gøre det.

Kører Windows 8? Du kan læse om opgaven til Windows 8 i detaljer her.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer