loader
bg-category
Se mappestørrelse i bytes, kilobytes, megabytes og gigabytes [windows]

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

En af de ting, der generer mig om Windows, er dens manglende evne til at vise mappestørrelser. Selv om du kan få disse oplysninger, hvis du åbner mappens egenskabsark i Windows Stifinder, er det ikke egnet til at sammenligne mappestørrelser eller analysere, hvilke mapper der bruger mest diskplads, fordi det kan være tidskrævende at åbne egenskaberne for hver mappe en efter den anden. Hvis du ikke har noget imod at bruge tredjepartsværktøjer, Mappestørrelse Explorer er et gratis program, der har til formål at hjælpe dig. Det beregner automatisk størrelsen på alle mapper på din computer og lader dig se det i bytes, kilobytes, megabyte og gigabyte.

Programmet er ret brugervenligt. Når den startes, scanner den automatisk alle drev og mapper i dem og viser deres samlede størrelse. Du kan også klikke på Opdater knappen for at beregne rummet manuelt for hele mappen, hvis der foretages ændringer. Den venstre sidebjælke i applikationen viser alle mapperne, mens til højre finder du mapperne i den aktuelt valgte rodmappe eller partition. For hver mappe i stien vises følgende oplysninger; mappenavn, total størrelse, sidste modifikationsdato, samlede filer, den bærer, status, type.

Statuslinjen viser de samlede krav til webstedet, antallet af mapper og filer i rodmappen. Yderligere valgmuligheder findes i værktøjslinjen i mappestørrelsen. Herfra kan du f.eks. Skifte MD5, SHA1 og SHA256 checksum værdier, der skal vises sammen med alle filerne. Derudover kan du skifte mappestørrelsesvisning fra byte til gigabyte ved at klikke henholdsvis B, KB, MB og GB.

Programmet giver dig også mulighed for at eksportere dataene til en CSV-fil. Værktøjslinjen har en rullemenu med etiketten 'Auto', som gør det muligt at ændre trådtællinger fra din CPU, som den bruger til at beregne mappestørrelser.

Når det kommer til udseende, kan du nemt ændre størrelse på kolonner og ændre standardhuden på værktøjslinjen fra et par forskellige farver. Mappestørrelse Explorer arbejder på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8. Både 32-bit og 64-bit versioner understøttes. Test blev udført på Windows 8.1 Pro.

Download Folder Size Explorer

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer